zaterdag 25 februari 2012

Proef muts....

Een wat??? Een proefmuts, niet een muts die iets proeft maar een muts als proef!

Mijn schoonzus maakt superleuke gehaakte mutsen. Dit wil ik ook wel eens proberen. Ik had nog een bol wol liggen van mijn babyshower (nee geen leuk nieuws, gewoon lang geleden) en ik dacht laat ik het eens proberen. Nou dit is hem geworden...(let niet om mijn witte gezicht het was allang bedtijd ;-)


Het patroon komt van youtube en de bloem vind je hier ook op youtube. Niet heel slecht voor een eerste keer. Nu kan ik van de week leuke wol kopen voor een grijze, en de meiden willen ook wel een leuke muts. Dan ben ik vast voor volgende winter op tijd! :-)

Liefs Marcella


dinsdag 21 februari 2012

Hoooked zpagetti tas

Hier is die dan!! Eindelijk is mijn tas af. Hij lag al weken te wachten op een hengsel. En eigenlijk ook een nieuwe bovenkant (die was niet mooi genoeg)

Dus zondagavond de bovenkant gedaan en gisteravond het hengsel en de rest :-)



Het bloemetje heb ik met behulp van mijn nieuwe Big shot! En ook mijn eerste labeltje erin genaaid!

En wat zal ik  nu eens maken?? Er ligt nog een kipje te wachten op een kop en pootjes....

Eerst nog een dagje werken en dan hebben we lekker weekeind!!


Liefs Marcella

zondag 19 februari 2012

Big shot!!!

Vrijdag was het eindelijk zo ver! Gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten want om 6.20 uur werd ik wakker gemaakt door mijn liefjes! Kyra was blij dat ze me eindelijk het kado mocht geven...

Een Big shot! Jee ik ben er zo blij mee... ben gelijk gaan uitproberen. Haha en dat was wel even uitzoeken.


Gelukkig had ik op de blog van Homemade by Nancy  veel en duidelijke informatie gevonden. Wat een geweldig ding. Ik heb er vandaag nog wat malletjes bij besteld bij By Petra!

Van mijn werk heb ik Eline's winterhuis gekregen. Dit is net als het vorige huis echt weer zo leuk!! Ik krijg altijd enorm zin om aan de slag te gaan als ik daar in blader.

Ook heb ik de vlinderstempels van Eline's huis gekregen met papier! Daar heb ik vandaag een leuk lijstje gemaakt. 



Ik ben ook 's avonds heel erg verwend! Het was ook weer gezellig!! Iedereen erg bedankt.

En Esmee heeft afgelopen donderdag ook nieuwe schoentjes gekregen!! Hoe schattig zijn deze:


Verder heb ik nog heerlijk geborduurd alleen daar zie je de foto volgende week van. Die gaan we eerst kado doen! :-)

Tot snel!!

Liefs Marcella


dinsdag 14 februari 2012

Eindelijk af!

Op de valreep nog even snel mijn jurkje afgemaakt. Hij lag inmiddels al even te wachten op de laatste dingentjes....

Het is uiteindelijk een jurk geworden zonder gedraaide voorkant en ik denk dat ie zo ook wel leuker is!

 

Een foto van jezelf maken valt nog niet mee :-)

Ik denk dat ik hem vrijdagavond draag op mijn verjaardag! Fijn om een mooie en simpele zwarte jurk te hebben deze ontbrak nog in mijn garderobe.

Liefs Marcella

maandag 13 februari 2012

Meidenkamer opgeleukt!

Een poosje geleden hebben we de twee jongste meiden bij elkaar gelegd en de oudste een eigen kamer gegeven.

Op Jasmijn haar oude kamertje ging haar naam, deze letters lagen al even netjes te wachten om weer opnieuw opgehangen te worden. Dit is eindelijk gelukt!! Ook heeft papa een lampje opgehangen. Het ziet er weer gezellig uit!!!




Ook Esmee was toe aan was nieuws, omdat zij zo lief was om haar lampje af te staan aan haar zusje kreeg zij leuke nieuwe.
Het plankje zag ik laatst in een blad en die wilde ik ook wel! Het is een kleinere variant en daarom moet ik nog even kijken hoe ik de lampjes leuker ophang. Esmee heeft een geweldige hoogslaper (ook gemaakt door papa en ook weer met steigerhout) onder haar bed heb ik gordijntjes opgehangen en heeft ze een huisje onder haar bed. Daar moest natuurlijk ook in geslapen worden! Gezellig logeren in je tentje.

                                     





En natuurlijk is ook hier geschaatst afgelopen weekeind. 
Onze meisjes dit jaar voor het eerst op de dubbele ijzertjes!!

Tot snel!!

Liefs Marcella





vrijdag 10 februari 2012

Appeltaart

Op vrijdagochtend ben ik altijd alleen met de kleinste. Meestal kruip ik lekker achter mijn naaimachine maar vandaag heb ik het achterstallige vouwwerk weggewerkt. Ik geloof dat ik drie wassen heb opgevouwen en een nieuwe is de machine heb gedaan. Dat is maar vast gedaan.

Daarna heb ik een heerlijke appeltaart gemaakt, die smaakte echt heerlijk. Nog een beetje warm en met verse slagroom.... ik kan ergere dingen bedenken om weg te werken :-)


Toen kwam er met de post ook nog wat leuks...


Mijn labeltjes!! Ik vind ze echt heel leuk geworden.

Vanavond gezellig met 2 vriendinnen uit eten. Ik zeg wat een heerlijk dag!!




dinsdag 7 februari 2012

Foto's toegevoegd

Ik heb zojuist een aantal foto's toegevoegd. Het meeste door mijzelf gemaakt (het bureau heeft mijn man gedaan) alles bij elkaar maakt me vrolijk, al die kleurtje en spulletjes... Zie bovenin de blog voor het tabblad foto's.

Ik heb mijn weekeind doel niet gehaald, jammer. Er kwam wat tussen namelijk een pak sneeuw. Dus iedereen dik aangekleed en samen met mijn vriendin lekker naar buiten met de slee. Heerlijk. Natuurlijk daarna een lekkere warme kop thee.

Mijn tas van Hoooked zpagetti was redelijk ver gevorderd maar ik vond het niet mooi genoeg en daarom ligt ie op de stapel om deze uit te halen en dan zit er niks anders op dan weer opnieuw te haken. Ik heb trouwens een leuke manier gezien om het tashengsel te maken, het is eigenlijk een beschrijving voor een haarband (ook leuk!!) Klik hier voor de beschrijving. 
Daarbij deed mijn lockmachine ook niet helemaal wat ik in gedachte had. Maar mijn jurkje (inderdaad zonder de gedraaide voorkant) is wel bijna af, alleen nog de zoompjes en de halsbies naaien.

Zaterdag ook nog iets ontzettend leuks gemaakt, alleen kan ik daar niks over zeggen voorlopig! :-)
Heerlijk op mijn borduurmachine, ik moet er eigenlijk meer mee doen om hier alles te ontdekken wat er zou kunnen...

Voor nu nog geen weekeind doelen. Ik ga vrijdag gezellig eten met vriendinnen waarvan ik er één bijna 10 jaar niet heb gezien. Zo leuk dat we via Facebook weer contact hebben en weer kunnen bijkletsen.

Ook nog een bruiloft zaterdag, dus waarschijnlijk kruip ik toch even lekker achter de borduurmachine....