woensdag 28 maart 2012

Heerlijke luierbillen en juffendag

Ik had nog een restje stof over na de harembroekjes, net niet genoeg voor een kleine variant. Maar wel voor mijn allereerste legging!! Met deze geweldige beschrijving echt zo gepiept! Mede dankzij mijn nieuwe vriend de tweelingnaald! Dit is echt een aanrader voor iedereen, hier meer info en wederom een heleboel uitleg.

Er is één ding wat ik zo ga missen als ook Jasmijn straks zindelijk is.... luierbillen in een legging! Echt waar dat vind ik zo schattig!! Hoe ronder de billen hoe beter! En wat vinden jullie van mijn legging??


Ik moet nog een klein beetje wennen aan mijn bestaan als "moeder van een kind op de basisschool" gelukkig is Kyra wel gewend aan de "grote" school en bracht moeders lief (maandagavond net voor het slapen gaan) ter herinnering dat het na de rode dag (ik geloof dinsdag) juffendag is. Shoot dat klopt ja, zo'n 4 nieuwsbrieven geleden heb ik dat gelezen... oeps! Dus papa snel een handdoek, douchespul en natuurlijk een chocolaatje gehaald en ik gister achter mijn borduurmachine. Nadat mijn spoel leeg was, mijn machine op tilt sloeg en mijn naald brak is dit het eind resultaat.... (niet geheel tevreden maar helaas geen tijd en handdoek voor een nieuwe poging)


Het patroontje komt hier vandaan en vind ik geweldig!!

Nu snel weer verder met de meiden van school halen en palmpasen stokken maken!!

Tot snel!



zondag 25 maart 2012

Harembroekjes

Aangestoken door het heerlijke weer heb ik gister 2 harembroekjes gemaakt voor de meiden. De eerste was voor Esmee die heb ik 's middags gemaakt en de tweede voor Kyra die heb ik nog even snel gemaakt voordat ik naar bed ging. Uiteindelijk heb ik het omgedraaid omdat de eerste groter uitviel. Bij die van Esmee heb ik het kruis iets hoger gemaakt.

De broekjes zaten zo in elkaar. Ik ben denk ik langer bezig geweest die vervloekte lockmachine van witte garen te voorzien. Soms heb ik zo'n ruzie met dat ding!! Maar het resultaat mag er zijn.


Ik moest altijd vreselijk lachen om zulke broekjes (en noemde ze altijd poepzakbroekjes) Maar inmiddels ben ik er aan gewend en zal ze nooit meer zo noemen, ik denk zelfs dat ik er nog een voor mezelf maak :-)

Van het restje trouwens nog snel een haarband:


Deze mama is weer zeer content, op naar het volgende project!!

Tot snel.


zaterdag 17 maart 2012

Nieuwe aanwinst!!!

Nee geen nieuwe baby, geen schattig klein snoezig hondje voor ons. Maar wel een hele mooie:


Nieuwe kast!! (gekocht bij primakassi) Deze stond al heel lang op mijn verlanglijstje, en nu staat ie heel trots in ons huis. Natuurlijk moest onze "oude" kast wijken dus die is heel snel via marktplaats verkocht :-)

Alleen nu staat ie gevuld met onze spulletjes:


Ik ben er zo blij mee!! Gelijk de andere meubeltjes een beetje verschoven en alles staat weer netjes.

Zo nog even de slingers ophangen want Esmee wordt morgen drie jaar!! Vanochtend vroeg ze al: mama ben ik nu jarig? En al twee dagen wilt ze (met twee handen ver uit elkaar) zo'n dikke taart!! Dus morgen lekker smullen en feest vieren!!

Veel liefs, Marcella

woensdag 14 maart 2012

Een paar kleine dingetjes

Ik heb zondagochtend en net nog even heerlijk zitten freubelen.

Zoals in mijn eerdere blog te lezen is heeft Kyra een nieuwe fiets, ze is er ontzettend trots op!! Er zit ook een heus slot op (hoe erg ik het vind zelfs dit is iet van emotioneel, mijn dochter haar eerste fietsslot) (zucht)

Maar goed, geen sleutel zonder leuke sleutelhanger!

Esmee wordt zondag alweer drie jaar! Ik heb een leuke variant bedankt op mijn verjaardagsbutton namelijk een verjaardagmedaille of ketting hoe je het noemen wilt....

En net nog even snel een knisperdoekje gemaakt, het blijft een leuk ding (vind ik zelf) :-)

Tadaa:


Ziet er weer leuk uit, toch?? Ben benieuwd naar de reacties.

Oh en dan hebben we hopelijk binnenkort een nieuwe aanwinst in ons huis.. maar hierover de volgende keer ;-)


Veel liefs Marcella

zaterdag 10 maart 2012

Geweldige uil!!


Hier terug te vinden!

Eindelijk de foto's

Ik ben afgelopen tijd best druk geweest, al zou je dat gezien mijn blog niet zeggen :-)

Alles was af en de foto's waren genomen, maar eerst moest ik ze nog kado doen. Nu heb ik wel geleerd van de eerste keer en heb maar besloten eerst alles kado te doen en vervolgens op mijn blog plaatsen.

Als eerst de stoffen slingers voor een klein wondertje in de maak ;-) In mooie grijstinten afgezet met een zilver bandje.



En daarna heb ik een kruikzak gemaakt voor mijn schoonzusje haar oppaskindje. Een stoere bink van inmiddels 4 jaar!


Vanochtend mocht mijn nichtje afzwemmen voor haar A diploma, dus hoe toepasselijk... Een handdoek met haar naam erop, natuurlijk ook nog wat lekkers!


En toen bedacht ik me nog dat ik het bedankje voor onze oppas nog helemaal niet had laten zien, zo'n zelfde handdoek alleen een andere kleur. Ik vind ze zelf nog steeds erg leuk!


Intussen loopt onze kleine meid alweer los en heeft zelfs 2 kiesjes! De oudste een grotere fiets en Esmee wordt volgende week alweer 3 jaar. Soms is het net of ineens iedereen zo groot wordt!

Fijn weekeind allemaal en tot snel!

Liefs Marcella



donderdag 1 maart 2012

Kraamkadootje, haakles en overheerlijke lunch

Eindelijk is die af... het mooie kindje was al op 17 januari geboren en ik wilde graag iets leuks bij het kaartje sturen, tadaa een knisperdoekje. Superleuk om te maken (als je tijd hebt) en ik moet zeggen dat ook deze weer erg leuk is geworden, toch?



Links bovenin mijn eigen labeltje, de tweede die ik in gebruik heb genomen.

Van de week heb ik voor het eerst haakles gegeven, aan mijn zusje ;-) Het was reuze gezellig en ze pakte het echt goed op! Het creatieve bloed stroomt door ons allen!! Ze is begonnen aan een Hoooked zpagetti tas naar aanleiding van de mijne, deze viel in de smaak. Zodra die af is zal ik vragen om een foto!


Ik kreeg maandag ook nog mijn nieuwe sjabloontjes binnen van bypetra en ook deze zijn erg leuk!! Ik heb ze even snel getest en zal van het weekeind wat leuks maken.
Sizzix Sizzlits decoratieve stansen - frames

Oh en dan nog een foto van mijn overheerlijk lunch....heerlijk maar zo slecht.... :-)


Liefs Marcella