vrijdag 28 maart 2014

Update

Heerlijk bezig in mn agenda en genieten van de zon!

Fijn weekeind allemaal!

woensdag 26 maart 2014

Pas op! Verslavinggevoelig bericht :-)

Denk twee keer na voor je verder leest.  Zeker als je absoluut geen tijd meer hebt voor nog een hobby...




Je was vast toch benieuwd,  of niet?

Door mn haakvriendin werd ik gewezen op de filofax-mania. Heel fout natuurlijk.  Er ging een wereld voor me open, echt waar! Een soort van round robin boekje helemaal voor jezelf!! Met lijstje, stickers, kleurtje, tabjes en oh ja je agenda....

Nou is de echte filofax niet heel goedkoop... maar ik had toch een mooie gevonden. Alleen bleek die heel zeldzaam te zijn en niet meer leverbaar vanuit filofax (echt wder iets voor mij)

Vanmiddag ben ik toch even snel naar de Hema gegaan en wat bleek? Daar hadden ze nog een organiser, een soort lookalike filofax voor een zacht prijsje!! Die heb ik natuurlijk meegenomen, samen met nog wat dingetjes :-)

Ik ga er vanavond heerlijk mee aan de slag!!  Tot snel.

Ps. Ga vooral geen filofax filmpjes bekijken op youtube!! :-)

vrijdag 21 maart 2014

Naaien en Stikken

Anderhalve week geleden ontving ik het boek "Naaien en Stikken" van Tessa Everlegh. Dit boek is uitgegeven door Tirion uitgeverij, en is een vertaling van het Engelse boek naar aanleiding van het geweldige programma "The Great British Sewing Bee"



Ondanks mijn drukke studie-agenda ben ik hier echt even voor gaan zitten, wat een schitterend boek!! Er staan zulke mooie tijdloze patronen in dat ik gewoon moeite had om de eerste te kiezen.

Het boek met bijna 30 patronen staat vol met mooie foto's, duidelijke werkbeschrijvingen en zelfs de naaitechnieken zijn achterin het boek opgenomen wederom met duidelijke foto's.



Bij het patroon vind je de benodigdheden, naaitechnieken en moeilijkheidsgraad. De patronen kun je online vinden, kopieƫren uit het boek of natekenen op ruitjespapier.

Voor alle naaisters is er  wel een passend patroon te vinden, makkelijk of moeilijk, groot of klein.

Mijn conclusie van dit boek
Ik ben heel enthousiast over dit boek! Wil je beginnen met naaien dan is dit zeker een aanrader, er staan patronen in voor de beginnende naaister en duidelijke omschrijving van de naaitechnieken. Naai je al wat langer ook dan is dit een heel handig boek om te hebben, want nagenoeg alle basispatronen staan erin van jurk, blouse, tuniek, rok, cobert enzovoort. Die hele stapel patroonbladen zijn niet eigenlijk niet meer nodig :-)

Ik ben begonnen met het hemdje, leek mij een goed item voor de zomer! Dus snel op de fiets naar de stoffenwinkel om een leuk stofje uit te kiezen. Patroon knippen, stofje knippen en aan de slag.
Voor het eerst naaide in een Engelse naad, dankzij de handige naaitechnieken achterin, zo gepiept. En ik moet zeggen dat ik dit wel een hele fijne manier vind van naden afwerken.

Het stofje werkt niet altijd even goed mee, maar toch vind ik hem erg goed gelukt!! Het hemdje past goed bij mijn cobertje. Zo kan ik van de zomer netjes en luchtig naar mn werk.



En nu kiezen welke in hierna ga maken... De tuniek of een van de leuke jurkjes.

Veel liefs Marcella

Ps. Je kunt nog steeds meedoen met de winactie van Tirion! Klik op hun facebookpagina en stuur je mooiste creatie in voor 25 april en maak kans op een naaimachine van Janome!

maandag 17 maart 2014

donderdag 6 maart 2014

Gehaakte deken

Eindelijk is ie af!! Mijn gehaakte deken is de heerlijkste kleurtjes! ♡♥♡

Ik gebruikte de granny stripe voor de hele deken en maakte hem af met een randje granny stripe, halve stokjes en vasten.

Hoe vinden jullie hem?!

Dan zoek ik ook nog 1 iemand voor mijn pay it forward. ... er is vast wel 1 iemand die ik blij kan maken mer wat leuks?!

Liefs Marcella