woensdag 25 februari 2015

Update CAL2015

Ik ben weer helemaal bij met de CAL2015 en hoe leuk is die?

Ik word er helemaal blij van (m'n man iets minder... Het huis ligt al zo vol volgens hem) 


zondag 22 februari 2015

Baby wafeldeken, met patroon!

Voor mijn vriendin die bijna haar tweede kindje krijgt haakte ik een dekentje voor in de Maxi-Cosi. Ik haakte voor het eerst een wafelsteek. Deze vond ik er altijd zo ingewikkeld uit zien, maar wat blijkt? Supersimpel....

Je haakt steeds twee stokjes en een reliëfstokje en aan de andere kant twee reliëfstokjes en een gewoon stokje. Het patroon heb ik van handwerkles, hieronder in het kort:

1. Start met een ketting van lossen. Neem een veelvoud van 3 en voeg daar nog 5 lossen aan toe. Vanaf de vierde losse in elke losse een stokje haken.

2. Start iedere rij met 2 lossen. Dan keren en haak een reliëfstokje voorlangs om het tweede stokje van de vorige rij. Haak een gewoon stokje op de volgende twee steken. Dan weer een reliëfstokje voorlangs het volgende stokje en dan weer 2 gewone stokjes. Blijf dit herhalen. Eindig met een reliëfstokje voorlangs het laatste stokje en een gewoon stokje op de 3 lossen ketting (keerlossen van de basisketting).
3. Start weer met 2 lossen en keer om. Haak nu een gewoon stokje op de reliëfstokjes van de vorige rij en een reliëfstokje op de gewone stokjes van de vorige rij. Dus alles precies andersom (in deze rij dus 1 gewoon stokje en 2 reliëfstokjes, 1 gewoon stokje en 2 reliëfstokjes enz. enz.). Eindig deze rij met een gewoon stokje op het laatste stokje en een gewoon stokje op de ketting van 2 lossen (keerlossen van de vorige rij).
4. Start weer met 2 lossen en keer om. Haak om en om een reliëfstokje en 2 gewone stokjes, net als in rij 2.
5. Net als rij 3.
Rij 2 en 3 herhalen totdat je deken groot genoeg is.

Ik gebruikte hiervoor Stonewashed van Scheepjes, voor het eerst een groot project met dit garen en ik kan je zeggen dat het echt heerlijk haakt!! Op verzoek een keer iets anders dan blauw dus ging ik voor groen.





Nu maar hopen dat ze hem mooi vind!! Ze krijgt hem op de babyshower straks en ze heeft echt geen idee!! Spannend....

Fijne zondag!

Liefs Marcella

Gezellige theepot

Voor mijn jarige schoonmoeder haakte ik op verzoek een vrolijk gebloemde theepotmuts.

Eerst een lichtblauw jasje op maat gehaakt en een knoopje onderaan om te sluiten en vervolgens heel veel roosjes in verschillende kleuren gehaakt!

Het resultaat is zo leuk geworden...

 
 
 
Dus vanaf nu drinkt ze thee in stijl.
 
Liefs Marcella